Model hrvatskog inovativnog, pametnog poduzeća

Model hrvatskog inovativnog, pametnog poduzeća (HR-ISE model) nastao je kao rezultat znanstveno-istraživačkog rada na projektu „Inovativno pametno poduzeće (Innovative Smart Enterprise – INSENT)“, financiranom od strane Hrvatske zaklade za znanost. Projekt je trajao od rujna 2014. do kolovoza 2018.

HR-ISE model je rezultat analize više od 30 modela poduzeća različitih svjetskih proizvođača, te analize više od 160 hrvatskih proizvodnih poduzeća anketiranjem i intervjuiranjem odgovornih osoba. Rezultati analize uobličeni su u novi model kroz filozofiju Lean poslovanja, te smjernice tzv. četvrte industrijske revolucije: Industrije 4.0. HR-ISE modelom dominiraju različiti Lean alati koji se danas diljem svijeta implementiraju u okruženje Industrije 4.0, stvarajući inovativna i pametna poduzeća s visokim stupnjem fleksibilnosti.

Ovdje možete preuzeti Smjernice za primjenu HR-ISE modela, kao i PowerPoint Predložak za izradu modela vlastitog poduzeća:

INSENT smjernice

INSENT predlozak

 

hrzz logo

Napomena: Mišljenja, nalazi i zaključci ili preporuke navedene u ovom materijalu odnose se na autora i ne odražavaju nužno stajališta Hrvatske zaklade za znanost.

INSENT © 2015